Η HSBC οδηγεί την άνοδο στις ευρωαγορές (update)

Άρδην μετεστράφηκε το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου από την βρετανική HSBC, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διατηρούν νευρικό το κλίμα στη Φρανκφούρτη.

Τα κέρδη της HSBC για το εξάμηνο είναι αυτά που οδηγούν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δημιουργώντας θετικό κλίμα και για τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα HSBC ανακοίνωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της σημείωσαν άνοδο 25% στα 4,11 δισ. δολάρια, έναντι των 3,28 δισ. δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πτωτικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ύστερα από την ανακοίνωση υποχώρησης των πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 4,5% τον Ιούλιο, σε σχέση με πέρυσι. Περί το 2% υποχωρεί η DaimlerChrysler αλλά και η Volkswagen.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4112,7 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,35% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,45% στις 3183,81 μονάδες. Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί περί το 0,16% στις 3433,27 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v