Διορθώνει η Ευρώπη, θετικά τα Futures για Wall

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές παρά τα θετικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη. Θετικά μηνύματα από τα Futures στη Wall, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία και τη μεταποιητική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τα θετικά στοιχεία για τη μεταποίηση, εν αναμονή των ανακοινώσεων για πληθώρα μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, τα futures στη Wall κάνουν λόγο για ανοδική έναρξη της συνεδρίασης, περιμένοντας ωστόσο το δείκτη της ανεργιας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση στο 6,3% τον Ιούλιο.

Εξάλλου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τα προσωπικά έσοδα και δαπάνες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο 0,3% και 0,1% αντίστοιχα.

Εξάλλου, σήμερα ανακοινώνονται και τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν, με τους αναλυτές να περιμένουν άνοδο στο 90,5 από το 90,3.

Παράλληλα, ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο στο 52 από το 49,8, ενώ άνοδος αναμένεται και για τις κατασκευαστικές δαπάνες κατά 0,4%.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τράπεζες με την Societe Generale να σημειώνει άνοδο 3% ύστερα από την ανακοίνωση της αύξησης της κερδοφορίας της κατά 83%. Περί το 1,6% ενισχύεται και η BNP Paribas και κατά 0,4% η Credit Agricole.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4136,6 μονάδες με απώλειες 0,51% ενώ και ο DAX σημειώνει απώλειες 1,01% στις 3452,49 μονάδες. Ο CAC καταγράφει πτώση 0,35% στις 3199,28.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v