Θετική παραμένει η Ευρώπη, μικτά τα futures

Διατηρείται το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από θετικές εταιρικές ειδήσεις τόσο από την πλευρά της Credit Suisse όσο και της Aegon. Οι ενδείξεις από τη Wall είναι μάλλον μικτές λόγω αναμενόμενης υποχώρησης του δείκτη ISM, αλλά και της έκρηξης στην Τζακάρτα.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και οι ενδείξεις από τη Wall είναι μάλλον μικτές, ύστερα από θετικές εταιρικές ειδήσεις τόσο από την πλευρά της Credit Suisse όσο και της Aegon.

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για το δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση στο 58 από το 60,6 του Ιουνίου.

Η Credit Suisse Group οδηγεί υψηλότερα τον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελέσματων τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα του εξαμήνου για την Royal Bank of Scotland, η οποία ωστόσο υποχωρεί περί το 2,2% καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη κατά 8,6% καταγράφει η μετοχή της Clariant, καθώς η εταιρία χημικών δραστηριοτήτων αν και ανακοίνωσε ζημίες για το τρίμηνο, επεσήμανε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 200 εργαζομένων και πωλήσεις στοιχείων του ενεργητικού της.

Κατά 4,2% ενισχύεται η Aegon, καθώς ανακοίνωσε την πώληση της αμερικανικής της μονάδας Transamerica Finance στην GE Commercial Finance, θυγατρική της General Electric.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,36% στις 4114,9 μονάδες, ενώ και ο DAX κινείται στις 3414,44 μονάδες με άνοδο 0,27%. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,83% στις 3167,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v