Εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν την Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα και από την χθεσινή άνοδο στην αμερικανική αγορά, αλλά και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τον κλάδο κυρίως των τραπεζών.

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από τα χθεσινοβραδινά κέρδη στην αμερικανική αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται, ύστερα από θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η Credit Suisse Group ανακοίνωσε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, τα οποία οφείλονται κατά κύριο λόγο στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής.

Εξάλλου, και η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 31% στο εξάμηνο, στα 1,75 δισ. στερλίνες. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 1,8 δισ. στερλίνες.

Αντίθετα, η εταιρία χημικών δραστηριοτήτων Clariant, ανακοίνωσε ζημίες ύψους 49 εκατ. ελβετικά φράγκα στο πρώτο εξάμηνο, έναντι των κερδών ύψους 145 εκατ. φράγκων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, χωρίς να αποκλείει μάλιστα και περαιτέρω περικοπές εργατικών θέσεων.

Η Ryanair, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία πτήσεων χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε αύξηση κερδών πρώτου τριμήνου χρήσης κατά 4%, καθώς πρόσθεσε νέα δρομολόγια, ενώ και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 26%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4110,6 μονάδες με άνοδο 0,26% ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,43% στις 3420,74 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται περί το 0,75% στις 3165,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v