Σημαντικές απώλειες στην Ευρώπη, άνοδος για ευρώ

Τα αποτελέσματα της Bayer και η αρνητική προειδοποίηση της Cisco Systems για τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου, οδηγούν σε περαιτέρω απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Με τα 1,14 δολάρια ”φλερτάρει” το ευρώ, εκμεταλλευόμενο την αδράνεια του δολαρίου, ελλείψει μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Bayer σε συνδυασμό με τις αρνητικές εκτιμήσεις της Cisco Systems για τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου, διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Κοντά στα 1,114 δολάρια διαμορφώνεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, προσπαθώντας να επωφεληθεί από την αδράνεια του αμερικανικού νομίσματος, κυρίως λόγω της απουσίας σημαντικών μακροοικονομικών ειδήσεων από τις ΗΠΑ.

Η γερμανική Bayer, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία χημικών δραστηριοτήτων της Ευρώπης, υποχωρεί περί το 5,7% καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ προέβλεψε ήπια ανάκαμψη για το υπόλοιπο του έτους.

Κατά 6,7% υποχωρεί και η Commerzbank, η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 135%.

Κατά 6% υποχωρεί και η ASML Holdings, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών της Ευρώπης, ενώ και η Alcatel σημειώνει πτώση 2,9%, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Cisco Systems για τις πωλήσεις του τριμήνου.

Η Infineon Technologies σημειώνει πτώση 4,7%, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για περικοπή του μεριδίου συμμετοχής της Siemens στην εταιρία, από το 39% στο 30%.

Ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,53% στις 4057,8 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 1,48% στις 3140,47 μονάδες. Ο DAX καταγράφει πτώση 2,21% στις 3361,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v