Γερμανία: Αύξηση των ανέργων τον Ιούλιο κατά 7.000

Για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Ιούλιο, με το ποσοστό ωστόσο να παραμένει στο 10,6%, αποτελώντας μια ακόμη ένδειξη για τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Γερμανία: Αύξηση των ανέργων τον Ιούλιο κατά 7.000
Κατά 7.000 αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Ιούλιο, με το ποσοστό ωστόσο να παραμένει στο 10,6%, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει από τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία αυξήθηκε κατά 7.000, διαμορφούμενος πλέον στα 4,41 εκατ., ενώ οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για υποχώρηση του αριθμού. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 10,6%.

Αναλυτές σχολιάζουν πως δεν αναμένεται να λάβει χώρα ισχυρή οικονομική ανάκαμψη αυτό το έτος στη Γερμανία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εργασιακή αγορά δεν θα βελτιωθεί άμεσα, καθώς οι εταιρίες δεν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τις προσλήψεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με ένα από τα ισχυρά οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, το DIW, η γερμανική οικονομία των 2,3 τρισ. ευρώ είναι πιθανό να έχει περιέλθει σε ύφεση στο πρώτο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v