Τράπεζες - πετρελαϊκές ενισχύουν FTSE και CAC

Λονδίνο και Παρίσι καταγράφουν κέρδη, ενώ ο DAX σταθεροποιείται πάνω από τις 3.300 μονάδες. Οι εκτιμήσεις για αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου ενισχύουν τις πετρελαϊκές, ενώ η αναβάθμιση της Deutsche Bank ωθεί τον τραπεζικό κλάδο. Οριακές μεταβολές δείχνουν τα futures στη Wall- κάτω από τα 1,13 δολ. το ευρώ.

Κέρδη καταγράφουν Λονδίνο και Παρίσι, ενώ ο DAX σταθεροποιείται πάνω από τα επίπεδα των 3.300 μονάδων.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μετοχές του πετρελαικού κλάδου, μετά τις προβλέψεις της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (IEA) ότι θα αυξηθεί η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου μέσα στο 2003.

Αναλυτικότερα, τα μεγαλύτερα κέρδη στον κλάδο των πετρελαϊκών καταγράφουν οι μετοχές της Royal Dutch Petroleum και της Shell Transport & Trading. Θετικά συνεισφέρει στην χρηματιστηριακή εικόνα του κλάδου οι πρόβλεψη στην οποία προέβη το International Energy Agency ότι η κατανάλωση πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο θα καταγράψει αύξηση μέσα στο τρέχον έτος.

Θετική είναι η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο. H μετοχή της Deutsche Bank κινείται υψηλότερα κατά 2% περίπου, καθώς η Goldman Sachs προέβη σήμερα σε αναβάθμιση της σύστασής της σε ”in- line” από ”underperform”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έχει απωλέσει το 5,6% της αξίας της στο τρέχον τρίμηνο, έναντι κερδών 3,3% που σημείωσαν κατά μέσο όρο οι μετοχές των τραπεζών που συμμετέχουν στο δείκτη Stoxx 600.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει στο Λονδίνο η μετοχή της British Sky Broadcasting, εν μέσω των προβλέψεων ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η εταιρία για το τρίμηνο θα είναι θετικά.

Από τις ΗΠΑ, δεν αναμένεται σήμερα κάποιο σημαντικό μακροοικονομικό στοιχείο, ενώ τα futures δείχνουν οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Wall.

Στις 4.173,9 μονάδες και το +0,63% διαμορφώνεται ο FTSE στο Λονδίνο. Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται περί το +0,48% και τις 3.180 μονάδες.

Στις 3.180,76 και το -0,08% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v