Αρνητικές εκτιμήσεις από HSBC για Linde

Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις της HSBC για τη Linde, τη γερμανική εταιρία κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού και χημικών δραστηριοτήτων, καθώς εκτιμά ότι δεν πρόκειται να πετύχει τους στόχους για τα κέρδη του 2003.

Αρνητικές εκτιμήσεις από HSBC για Linde
Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της HSBC για τη Linde, καθώς εκτιμά ότι η γερμανική εταιρία χημικών δραστηριοτήτων και μηχανολογικού εξοπλισμού δεν θα κατορθώσει να πετύχει τους στόχους για το 2003.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αναλυτή Richard Schramm της HSBC, οι βιομηχανίες χημικών αλλά και δραστηριοτήτων υγειονομικής περίθαλψης δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα έτσι ώστε να ενισχύσουν τη ζήτηση για φυσικό αέριο.

Η Linde στηρίζεται στις μονάδες φυσικού αερίου προκειμένου να περιορίσει την εξάρτησή της από μη κερδοφόρες επιχειρήσεις, ενώ ο CEO της εταιρίας, Wolfang Reitzle, επιταχύνει τις περικοπές εργαζομένων μεταφέροντας παράλληλα την παραγωγή σε χώρες με χαμηλό κόστος, προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες.

Σύμφωνα με τον Richard Schramm, ο στόχος αύξησης των λειτουργικών κερδών αυτό το έτος θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς στο πρώτο τρίμηνο τα κέρδη υποχώρησαν κατά 45% στα 11 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο ίδιος δίνει σύσταση reduce.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v