Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές- θετικά τα futures

Θετικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές, με τις φαρμακευτικές να οδηγούν σε κέρδη το Λονδίνο. CAC και DAX επιδίδονται σε ”μίνι ράλι” ανόδου ωθούμενοι από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και τον τεχνολογικό κλάδο αντίστοιχα. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών ενόψει Fed και θέρους. Θετικά τα futures.

Οι φαρμακευτικές οδηγούν σε κέρδη το αρχικά απρόθυμο Λονδίνο. Εξάλλου, ο DAX προσεγγίζει τις 3.400 μονάδες DAX μέσω των τεχνολογικών, ενώ το Παρίσι ενισχύεται από τα θετικά macro στοιχεία.

Ωστόσο ο όγκος συναλλαγών στις ευρωαγορές καταγράφεται χαμηλός ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα futures, η αμερικανική αγορά θα ανοίξει με οριακά κέρδη.

Σε ό,τι αφορά την συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed, οι αναλυτές συγκλίνουν στο ότι η Τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου στο 1%.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το τι θα δηλώσει η Τράπεζα σε ό,τι αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την ενδεχόμενη εκδήλωση προθέσεων για μείωση των επιτοκίων στο μέλλον.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 1,2%, ενώ ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε τον Ιούλιο άνοδο στο 2,9% από το 2,8% του Ιουνίου.

Κέρδη καταγράφει στο χρηματιστήριο του Παρισιού η μετοχή της AXA, ενώ στο Λονδίνο οι επενδυτές δεν φαίνεται να ικανοποιούνται, προς το παρόν, με τα αποτελέσματα της BskyB, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρίας του Ρούπερτ Μέρντοχ να υφίσταται πιέσεις.

Κέρδη καταγράφουν στο Λονδίνο οι μετοχές των φαρμακευτικών AstraZeneca και GlaxoSmithKline, με την συνολική εικόνα του κλάδου να είναι ιδιαίτερα θετική.

Στις 4.201 μονάδες και το +0,59% διαμορφώνεται ο FTSE. Ο CAC κινείται υψηλότερα κατά 1,59%, στις 3.387 μονάδες.

Στις 3.389 και το +1,42% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v