Macro και τεχνολογία ενισχύουν CAC και DAX

Με οριακές διακυμάνσεις συνεχίζει ο FTSE καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια. Ο CAC ενισχύεται σημαντικά από τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου- τεχνολογικά κέρδη για τη Φρανκφούρτη.

Με οριακές διακυμάνσεις συνεχίζει ο FTSE καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια.

Εξάλλου, ο CAC ενισχύεται σημαντικά από τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου, ενώ η τεχνολογία οδηγεί υψηλότερα τη Φρανκφούρτη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμούν ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1%. Ωστόσο, οι επενδυτές περιμένουν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις της Fed για την μελλοντική νομισματική της πολιτική και τα σχόλιά της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 1,2% τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, με τις προβλέψεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,9%.

Στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που ωθούνται από την άνοδο του Nasdaq χθες στη Wall συγκαταλέγονται οι Infineon Technologies και η STMElectronics.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στη μετοχή της BskyB, την αγγλική τηλεοπτική εταιρία. Σε επίπεδο ομίλου, η εταιρία κατέγραψε κέρδη προ φόρων της τάξεως των 242,3 εκ. στερλίνων, σε σχέση με ζημιές 1,1 δις. στερλίνες στο β’ τρίμηνο πέρυσι.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο κλάδος των διαφημιστικών εταιριών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της γαλλικής Publicis για το β’ τρίμηνο. Η εταιρία κατέγραψε αύξηση στα έσοδα της τάξεως του 1,6% και εμφανίστηκε επιφυλακτική σε ό,τι αφορά την πορεία του κλάδου τόσο στο 2003 όσο και στο ερχόμενο έτος.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της γαλλικής ασφαλιστικής Axa, με την εταιρία να ανακοινώνει σημαντική μείωση των κερδών της σε σχέση με το β’ περσινό τρίμηνο.

Στις 4.176,1 μονάδες και το +0,01% διαμορφώνεται ο FTSE στο Λονδίνο. O CAC κινείται υψηλότερα κατά 0,98%, στις 3.196 μονάδες.

Στις 3.358 και το +0,58% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v