Wall και Τόκιο τονώνουν τις ευρωαγορές

Ανοδικό κλίμα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επηρεάζονται θετικά από το ανοδικό κλείσιμο σε Wall Street και Τόκιο. Τα μακροοικονομικά στοιχεία και ο κλάδος της τεχνολογίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Νέα σημαντική υποχώρηση του ευρώ.

Την ανοδική τάση που επικράτησε εχθές στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού φαίνεται να υιοθετούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να επιδίδονται σε ”κυνήγι ευκαιριών”.

Καθώς από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεν αναμένεται ούτε σήμερα η σημαντική είδηση το ενδιαφέρον των αγορών αναμένεται να συγκεντρώσει ο γερμανικός δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW (εκτιμάται ότι για τον Αύγουστο θα εμφανίσει βελτίωση από το 41,9 στο 46) και τα στοιχεία για τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό (αναμένεται να αναθεωρηθεί ελαφρά από το 1,9% στο 2%).

Ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εμφανίζει άνοδο κατά 0,02% και διαμορφώνεται στις 4.275 μονάδες, ενώ ανοδικά κατά 0,25%, στις 3.309 μονάδες κινείται και ο CAC 40 στο Παρίσι.

Παρόμοια είναι η εικόνα που εμφανίζει και ο δείκτης DAX, ο οποίος σημειώνει άνοδο κατά 0,29% και αγγίζει τις 3.517 μονάδες.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις που δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η ισοτιμία τώρα διαμορφώνεται στα 10,93 δολ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος πρέπει να αποδοθεί αφενός σε απώλεια συγκεκριμένων τεχνικών στηρίξεων (1,1125 δολ.) και αφετέρου στην αυξημένη αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v