Στο ρελαντί οι ευρωαγορές, ανοδικά αργό- δολάριο

Μικτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει ο μαύρος χρυσός λόγω του σαμποτάζ σε αγωγό του Ιράκ. Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα futures, ενώ υποχώρηση εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Τι βλέπουν οι αναλυτές για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, έναντι της εικόνας ήπιας ανόδου που παρουσίαζαν στην αρχή της ημέρας. Ανοδικά είναι τα futures στη Wall Street, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζει ο μαύρος χρυσός, μετά το σαμποτάζ σε αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το Β. Ιράκ στην Τουρκία.

Στο Λονδίνο, τα κέρδη των μετοχών ορυχείων και των ασφαλιστικών εταιριών αντισταθμίζονται από τις πιέσεις στους τίτλους της British Telecom και της Colt Telecom, αφού για την πρώτη η Credit Suisse διατήρησε τη σύσταση underperform, ενώ για τη δεύτερη η Morgan Stanley προχώρησε σε υποβάθμιση από overweight σε equal weight.

Ο δείκτης FTSE κινείται κοντά στις 4.248 μονάδες εμφανίζοντας οριακά κέρδη κατά 0,02%.

Ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς το κλίμα τονώνουν τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής Henkel που ήταν καλύτερα του αναμενομένου, αλλά και τα νέα από τη Volkswagen η οποία κατάφερε να αποτρέψει την απεργία στο εργοστάσιό της στο Μεξικό.

Σημαντική κρίνεται από επενδυτές και αναλυτές η έκθεση της Bundesbank για την γερμανική οικονομία, στην οποία αναφέρεται ότι τυχόν επιμονή της κυβέρνησης στο σχέδιο φοροαπαλλαγών θα δημιουργήσει την ανάγκη για πρόσθετους πόρους 7 δισ. ευρώ και θα προκαλέσει νέα παραβίαση του συμφώνου σταθερότητας.

Αυτή την ώρα ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στο +0,59% και τις 3.464 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,25%, στις 3.270 μονάδες.

Σημαντική άνοδο εμφανίζουν εξάλλου οι τιμές του πετρελαίου (στα 29,16 δολ. το βαρέλι), μετά το σαμποτάζ της Παρασκευής σε αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ στην Τουρκία.

Εξάλλου το ευρώ, έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1202 δολ. εμφανίζοντας μικρή υποχώρηση, λόγω κυρίως των ενδείξεων που κάνουν λόγο για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μετά τη διάσπαση του επιπέδου των 1,1215 δολ. το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι πιθανό να δοκιμάσει τα επίπεδα των 1,1125- 1,1120 δολ.

Ανοδική είναι άλλωστε, την ώρα αυτή, η εικόνα των futures στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v