Κέρδη στην Ευρώπη, εν αναμονή των macro από ΗΠΑ

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για πέμπτη ημέρα, κυρίως εξαιτίας της ανόδου των εξαγωγικών εταιριών, εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Οριακή άνοδο ”δείχνουν” τα futures στη Wall, εν αναμονή των πωλήσεων λιανικής και των αποθεμάτων χονδρικής.

Με κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω θετικών προσδοκιών για το ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Οριακά προς τα πάνω τα futures στη Wall, εν αναμονή των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής και τα αποθέματα χονδρικής.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των MAN και Lufthansa, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κατά 2,7% ενισχύεται η μετοχή της ολλανδικής Philips, η οποία αποκομίζει το ένα τρίτο των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ, ενώ κατά 2,4% κερδίζει και η Siemens.

Οι οικονομολόγοι περιμένουν σήμερα την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, που εάν επαληθεύσουν τις προσδοκίες για άνοδο 1%, τότε θα ακολουθήσει περαιτέρω άνοδο του δολαρίου, ενώ θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για τους Ευρωπαίους εξαγωγείς.

Η MAN, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία φορτηγών στην Ευρώπη, σημειώνει άνοδο 7,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 38 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 31 εκατ. ευρώ.

Κατά 2% ενισχύεται και η Deutsche Lufthansa, καθώς ανακοίνωσε ζημίες για το δεύτερο τρίμηνο, οι οποίες ωστόσο ήταν χαμηλότερες από το αντίστοιχο ποσό που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4197,2 μονάδες με άνοδο 0,27%, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 1,07% στις 3418,94 μονάδες. Ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,52% στις 3225,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v