Ηπια άνοδος για τις ευρωαγορές

Σε θετικό κλίμα κινούνται οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αντλούν θάρρος από την χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις του blackout στη συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή, αλλά και την υπέρβαση των 10.000 μονάδων από το Nikkei.

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν την εβδομάδα οι κυριότερες ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ενθαρρυμένοι από την άνοδο της Παρασκευής στη Wall Street, αλλά και το θετικό σημερινό κλείσιμο των ασιατικών αγορών.

Οι αναλυτές ωστόσο δεν κρύβουν τις εκτιμήσεις τους για ισχνούς όγκους συναλλαγών, καθώς η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων οδηγείται προς το τέλος της, ενώ δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά οικονομικά νέα ικανά να τονώσουν το ενδιαφέρον.

Σημαντική αναμένεται να είναι για τη γερμανική χρηματιστηριακή αγορά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου της Henkel, τα οποία σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις θα είναι βελτιωμένα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου αύριο η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών θα εμφανίσει ελαφρά άνοδο και θα διαμορφωθεί στο 2%, από 1,9%.

Στο +0,19% και τις 4.255 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100, ενώ άνοδο κατά 0,30% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40, ο οποίος κινείται πέριξ των 3.289 μονάδων. Στο +0,38% και τις 3.456 μονάδες ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v