Henkel: Ικανοποίησε τους αναλυτές το β΄ τρίμηνο

Αύξηση κατά 7,2% εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων και τόκων της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας Henkel στο β΄ τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στο ανώτερο επίπεδο των εκτιμήσεων.

Henkel: Ικανοποίησε τους αναλυτές το β΄ τρίμηνο
Ανώτερα των προβλέψεων ήταν τα κέρδη β΄ τριμήνου της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας Henkel, κάτι που αποδίδεται στο εν εξελίξει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα κέρδη προ τόκων και φόρων της εταιρίας σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 7,2% και ανήλθαν στα 180 εκατ. ευρώ, που είναι κοντά στις υψηλότερες εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη μεταξύ 171 και 183 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία από το 2001 έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα αναδιοργάνωσης προκειμένου να στηρίξει την κερδοφορία της, που για την εφετινή χρήση αναμένεται να της αποφέρει κέρδη 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρία, για το 2003 αναμένεται μονοψήφια αύξηση των κερδών προ τόκων και φόρων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να σημειώσουν αύξηση σε ποσοστό 10%, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή στην ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v