Η υποχώρηση του ευρώ ευνοεί τις ευρωαγορές

Καθώς συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου (πέριξ του 1,10 δολ.), οι εκτιμήσεις για τις εξαγωγικές προοπτικές των ευρωπαϊκών εταιριών γίνονται περισσότερο αισιόδοξες, επιτρέποντας στους τίτλους τους να καταγράψουν κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινηθούν ανοδικά. Αισιοδοξία για τα macro που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ.

Καθώς συνεχίζεται η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι ευρωπαϊκές εταιρίες επωφελούνται καταγράφοντας κέρδη που οδηγούν σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας και για τα macro που πρόκειται να ανακοινωθούν στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, περί το 2% αυξάνονται οι μετοχές της ολλανδικής εταιρίας Royal Philips Electronics, ενώ κατά 1% κερδίζει η Nokia.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται και η Swatch, η ελβετική κατασκευάστρια εταιρία ρολογιών, που εμφανίστηκε αισιόδοξη για το β΄ εξάμηνο, αν και τα αποτελέσματα του πρώτου μισού του έτους δεν ανταποκριθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4232,9 μονάδες με κέρδη 0,37% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,64% στις 3301,46 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,35% στις 3513,60 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v