Κέρδη στην Ευρώπη πλην Φρανκφούρτης

Θετικό κλίμα επικρατεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, πλην Φρανκφούρτης που πιέζεται από τον τεχνολογικό κλάδο, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ θα αυξήσει τη ζήτηση για προϊόντα των ευρωπαϊκών εταιριών. Μικτές τάσεις δείχνουν τα futures.

Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην Φρανκφούρτης που πιέζεται από τον τεχνολογικό κλάδο, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ θα αυξήσει τη ζήτηση για τα προϊόντα των ευρωπαϊκών εταιριών. Μικτές τάσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τα futures.

Μετοχές εταιριών όπως η Nokia και η Philips, που καταγράφουν σημαντικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, οδηγούν την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών στη διάρκεια της εβδομάδας.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το στοιχείο αυτό αποτελεί ένδειξη πως οι επενδυτές αναζητούν εταιρίες που θα επωφεληθούν από την αύξηση της ζήτησης στην μεγαλύτερη αγορά για τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Nokia στη διάρκεια της εβδομάδας έχει κερδίσει περί το 8,7%, ενώ και η άνοδος της Philips ανέρχεται στο 6%.

Η ISS A/S, η μεγαλύτερη εταιρία καθαρισμού παγκοσμίως, έχει κερδίσει περί το 23% από την έναρξη της εβδομάδας, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου αυξήθηκαν 72%.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Infineon Technologies, καθώς υποχώρησαν οι τιμές των επεξεργαστών μνήμης από τα υψηλά εξαμήνου στα οποία βρισκόταν.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4235,1 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,31% στις 3316,52 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,55% στις 3545,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v