Πιέσεις σε Ευρώπη από Munich, Vodafone και futures

Σε αρνητικό έχει μεταβληθεί το κλίμα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι πιέσεις σε μετοχές σηματωρούς, όπως η Munich Re και η Vodafone συνδυάζονται με την αρνητική εικόνα των futures της Wall. Την τάση στην αμερικανική αγορά αναμένεται να δώσουν τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη που εκτιμώνται βελτιωμένα.

Σε αρνητικό έδαφος έχουν περάσει οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα σινιάλα για το άνοιγμα της Wall Street είναι αρνητικά, ενώ σημειώνονται σημαντικές πιέσεις στους τίτλους των Munich Re και Vodafone.

Τόσο τα futures του Nasdaq, όσο και αυτά του S&P δείχνουν υποχώρηση, καθώς η προειδοποίηση της Intel προϊδεάζει τους επενδυτές για διόρθωση στον τεχνολογικό κλάδο.

Με ενδιαφέρον αναμένονται εξάλλου η ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, τα οποία εκτιμάται ότι για το μήνα Αύγουστο θα εμφανίσουν βελτίωση και πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 79,9 από 76,6 τον Ιούλιο.

Νωρίτερα, στις 15.30 είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία από τις διαρκείς παραγγελίες Ιουλίου, τα οποία αναμένεται να εμφανίσουν επιδείνωση (προβλέψεις για 1%, προηγούμενη μέτρηση στο 2,3%) . Χωρίς εντυπωσιακή μεταβολή αναμένεται να ανακοινωθούν άλλωστε τα στοιχεία από τις πωλήσεις νέων κατοικιών Ιουλίου (στα 1,15 εκατ. από 1,16 εκατ.).

Αυτή την ώρα, η βρετανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία υποχωρεί περίπου κατά 1,5% παρασύροντας το δείκτη FTSE 100 στις 4.194 μονάδες και σε απώλειες της τάξης του 0,74%.

Πτωτικά κατά (-0,45%) κινείται και ο γερμανικός DAX, στο επίπεδο των 3.483 μονάδων, καθώς η μετοχή της Munich Re δέχεται έντονες πιέσεις μετά τις φήμες ότι θα χρειαστεί να συγκεντρώσει μέχρι και 4 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαϊκή της βάση.

Εξεσθένηση φαίνεται άλλωστε ότι παρουσιάζει η θετική επιρροή της ανακοίνωσης του δείκτη ifo, ο οποίος για το μήνα Αύγουστο βρέθηκε σε υψηλό 14 μηνών.

Εξάλλου, στο -0,47% και τις 3.275 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v