Munich Re: Μελετά το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου

Διατεθειμένη να προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίων, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, εμφανίστηκε σε ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη αντασφαλιστική παγκοσμίως, Munich Re, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει δημοσίευμα των γερμανικών ”FT”, που έκανε λόγο για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ.

Munich Re: Μελετά το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου
H μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία του κόσμου, Munich Re, ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίων εάν τούτο καταστεί αναγκαίο, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει ήδη σχέδιο για άντληση κεφαλαίων έως και 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα των ”Financial Times Deutschland”.

Συγκεκριμένα, η γερμανική έκδοση των ”Financial Times” αναφέρει ότι η Munich Re σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίων 4 δισ. ευρώ, σε δύο φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 2 δισ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει άντληση επιπλέον 2 δισ. ευρώ, από την έκδοση σειράς ομολογιών υβριδικού χαρακτήρα (σ.σ. μετατρέψιμα ή ανταλλάξιμα ομόλογα), προκειμένου να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα, η οποία αξιολογείται επί του παρόντος από την Standard & Poor’s σε ΑΑ-.

Η εταιρία που δημοσιοποιεί τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο στις 28 Αυγούστου, αναμένεται βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Reuters να καταγράψει κέρδη στην περιοχή των 289 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 238 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v