Απώλειες στην Ευρώπη-κλειστό το Λονδίνο

Ελλείψει ειδήσεων και από το Λονδίνο, το χρηματιστήριο του οποίου θα παραμείνει κλειστό λόγω εθνικής εορτής, Φρανκφούρτη και Παρίσι ξεκινούν την εβδομάδα με αρνητικές διαθέσεις, ύστερα και από το αντίστοιχο πτωτικό κλείσιμο της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Με απώλειες ξεκινούν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αγορά του Λονδίνου να παραμένει κλειστή λόγω εθνικής εορτής, ύστερα και από την πτώση της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Παράλληλα, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι η Vivendi Universal αναμένεται να περιορίσει τον αριθμό των ενδιαφερομένων για τα ενεργητικά της στις ΗΠΑ, στους δύο ή τρεις, από τον τωρινό αριθμό των τεσσάρων.

Εξάλλου, η Unique Zurich Airport, η μεγαλύτερη αεροπορική ελβετική, προειδοποίησε ότι αναμένεται να καταγράφει ζημίες για το έτος, καθώς ο αριθμός των επιβατών της θα υποχωρήσει κατά 8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, καθώς το περιοδικό Focus ναφέρει ότι η θυγατρική της, Audi, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο μοντέλο σπορ αυτοκινήτου, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Χ3 της επίσης γερμανικής, BMW.

Πτώση 0,67% καταγράφει η Φρανκφούρτη στις 3525,17 μονάδες, ενώ περί το 0,58% υποχωρεί το Παρίσι, στις 3309,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v