Γερμανία: Υψηλό 14 μηνών για τον Ifo τον Αύγουστο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Αύγουστο, ενισχύοντας την αισιοδοξία ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ίσως κατορθώσει να ανακάμψει από την ύφεση.

Γερμανία: Υψηλό 14 μηνών για τον Ifo τον Αύγουστο
Ενισχύονται οι προσδοκίες για ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, ύστερα από την άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των 14 μηνών του δείκτη Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 90,8 καταγράφοντας άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, έναντι του 89,3 τον Ιούλιο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 90.

Το ενδεχόμενο ανάκαμψης στη Γερμανία, το οποίο ενισχύεται και από τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια αλλά και την προοπτική φοροαπαλλαγών 27 δισ. ευρώ, θα βοηθούσε και την ευρωζώνη να εντείνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο DAX έχει καταγράψει κέρδη 60% από το χαμηλό επτά ετών του Μαρτίου, ενώ από τις 28 εταιρίες του δείκτη που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, οι 17 έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v