Οι ”εξαγωγικοί τίτλοι” ενισχύουν τις ευρωαγορές

Ηπιότερα κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η σκυτάλη του αγοραστικού ενδιαφέροντος πέρασε από τις ασφαλιστικές στις εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως Nokia και Infineon, λόγω κυρίως των θετικών macro νέων από τις ΗΠΑ. Περιορισμένα κέρδη για το ευρώ. Πτωτικό άνοιγμα της Wall δείχνουν τώρα τα futures.

Σε θετικό έδαφος παραμένουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall, αλλά και τα θετικά μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ, τονώνουν ευρωπαϊκές εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως η Nokia και η Infineon.

Τα αμερικανικά futures, αυτή την ώρα δείχνουν μικτό ξεκίνημα, καθώς Dow και S&P εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανοδικά, ενώ πιθανές φαίνονται προς το παρόν κάποιες ρευστοποιήσεις στο Nasdaq.

Ώθηση παρέχουν εξάλλου σε Παρίσι και Φρανκφούρτη οι επιδόσεις εξαμήνου των αντασφαλιστικών Scor και Hannover Re, αντίστοιχα.

Αυτή την ώρα, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,50% και διαμορφώνεται στις 4.198 μονάδες, ενώ κέρδη της τάξης του 0,70% καταγράφει ο CAC 40 στο επίπεδο των 3.279 μονάδων. Ανοδικά κατά 0,54% και ο DAX, στις 3.474 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανοδικά κινούνται όλοι οι κλάδοι του δείκτη Stoxx 600, πλην αυτών των χημικών και των τροφίμων- ποτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v