Συσσωρεύουν δυνάμεις οι ευρωαγορές

Τάσεις συσσώρευσης δυνάμεων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ σε αρνητικό πρόσημο βρίσκεται η Φρανκφούρτη λόγω των ρευστοποιήσεων στη Deutsche Post.

Τάσεις συσσώρευσης δυνάμεων επιδεικνύουν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, ενώ σε αρνητικό πρόσημο βρίσκεται η αγορά της Φρανκφούρτης λόγω ρευστοποιήσεων στην Deutsche Post.

Δημοσίευμα της Financial Times Deutschland, αναφέρει ότι η ανταγωνίστριά των γερμανικών ταχυδρομείων, Otto Versand GmbH σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της.

Καλά κρατεί ο τεχνολογικός τομέας μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις της Intel για τις πωλήσεις του γ΄ τριμήνου.



H μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών στον κόσμο, αναβάθμισε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του γ΄ τριμήνου, για 2η φορά μέσα σε 15 ημέρες, κάνοντας λόγο για τζίρο 7,6 - 7,8 δισ. δολ από 7,3 - 7,8 δισ. που ήταν η προηγούμενή της εκτιμήση στο τέλος Αυγούστου.

Από τις εκτιμήσεις της Intel, ευνοήθηκε και η γαλλική STMicroelectronics, καθώς ανήκει και αυτή στον τεχνολογικό τομέα.

Πιέσεις δέχονται σήμερα οι μετοχές των ευρωπαϊκών εκείνων εταιριών που έχουν μεγάλη έκθεση των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ και οι οποίες δεν ωφελούνται όταν το δολάριο υποχωρεί.

Ενδεικτικό το παράδειγμα της Royal Philips Electronics NV, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, καθώς το 30% των πωλήσεων της εταιρίας πηγάζει από τις ΗΠΑ.

Κινητικότητα εμφανίζει σήμερα και ο τομέας των τραπεζών καθώς έχει επηρεαστεί από τις χθεσινές δηλώσεις της Deutsche Bank, ότι σχεδιάζει την μείωση του μεριδίου που κατέχει σε ορισμένες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στην αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι προγραμματίζει περαιτέρω απολύσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος περικοπής κόστους.

Ο ελβετικός ασφαλιστικός Zurich Financial ανακοίνωσε την πώληση της μονάδος ασφαλειών ζωής αλλά και άλλων τμημάτων της που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, στην Generali.

Oι επενδυτές αναμένουν αργότερα τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία (13:00 ώρα Ελλάδος) την ανεργία στις ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος) και την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Duisenberg σχετικά με την πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας (18:30).

Αναλυτές προβλέπουν την αύξηση της παραγωγής στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κατά 0,5% τον Ιούλιο μετά από πτώση κατά 0,4% τον Ιούνιο.

Αναλυτές επίσης εκτιμούν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα ενισχυθεί στο 6,3% τον Αύγουστο από 6,2% τον Ιούλιο.

Ο Dax διαμορφώνεται στις 3.664 μονάδες, με απώλειες 0,12%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.417 μονάδων κατά 0,2% υψηλότερα ενώ ο FTSE- 100 στην αγορά του Λονδίνου κυμαίνεται στις 4.252 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v