Μίνι ράλι στην Ευρώπη... ελλείψει Wall (update)

Σε μίνι ράλι εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κατόρθωσαν, παρά την απουσία συναλλαγών στη Wall Street, να οδηγηθούν σε υψηλά κέρδη, εν μέσω αισιοδοξίας για ανάκαμψη των δραστηριοτήτων εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σημαντική ήταν και η συμβολή των τηλεπικοινωνιακών μετοχών, αλλά και αυτών των ασφαλειών.

Υψηλότερα κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατορθώνοντας να μην επηρεαστούν αρνητικά από την αργία της Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για ανάκαμψη της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της ανόδου των εταιριών τηλεπικοινωνίας και ασφαλειών.

Η αισιοδοξία αυτή ενισχύθηκε κυρίως από την κατάθεση προσφοράς της France Telecom για το 13,8% της Orange που δεν διαθέτει, έναντι του ποσού των 6,6 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, και η Taylor Woodrow Plc. συμφώνησε να εξαγοράσει την μικρότερη ανταγωνιστική κατασκευαστική εταιρία Wilson Connolly Holdings.

Παράλληλα, ο δείκτης ΡΜΙ (μεταποίησης) στην ευρωζώνη, ενισχύθηκε στις 49,1 μονάδες τον Αύγουστο (υψηλό 6 μηνών), από το 48 του Ιουλίου.

Κατά 12% ενισχύθηκε η μετοχή της Orange, της γαλλικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, καθώς η France Telecom προσέφερε 9,94 ευρώ για κάθε μετοχή της θυγατρικής της.

Η Vodafone Group σημείωσε άνοδο 1,3%, ενώ η επίσης βρετανική τηλεπικοινωνιακή mmO2 κατέγραψε κέρδη 1,4%.

Κατά 11% ενισχύθηκε και η Wilson Connolly, η όγδοη μεγαλύτερη κατασκευαστική της Βρετανίας, καθώς η Taylor Woodrow συμφώνησε να την εξαγοράσει έναντι του ποσού των 480 εκατ. στερλίνων.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν και οι ασφαλιστικές εταιρίες, ύστερα από την αναβάθμιση του κλάδου σε in-line από cautious, από την Morgan Stanley.

Κατά 3,3% ενισχύθηκε η Munich Re, περί το 6,2% αυξήθηκε η Prudential, άνοδο κατά 2% κατέγραψε η Swiss Reisurance. Η αναβάθμιση της Philips από την Salom Smith Barney σε outperform από in-line, οδήγησε σε άνοδο την μετοχή της πρώτης κατά 3,5%.

Ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,04% στις 4204,4 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,42% στις 3358,52 μονάδες. Ο DAX έκλεισε με κέρδη 2,49% στις 3571,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v