Απέρριψε και τη νέα πρόταση της Alcan η Pechiney

Απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η καναδική Alcan για τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αλουμινίου στην Ευρώπη, τη γαλλική Pechiney, ως μη ικανοποιητική. Αισιόδοξη ωστόσο παραμένει η Alcan.

Απέρριψε και τη νέα πρόταση της Alcan η Pechiney
Σίγουρη για την επιτυχία της προσπάθειας εξαγοράς της γαλλικής Pechiney εμφανίζεται η καναδική Alcan, παρά την απόρριψη της νέας βελτιωμένης πρότασης εξαγοράς που κατέθεσε η εταιρία.

Η νέα πρόταση της Alcan ανέρχεται στα 47-48 ευρώ ανά μετοχή. Η αρχική προσφορά που κατατέθηκε στις 7 Ιουλίου ήταν ύψους 44,52 ευρώ ανά μετοχή. Στην ανακοίνωσή της η Alcan εξέφρασε την πεποίθηση πως η προσφορά θα πετύχει.

Αναλυτές σχολιάζουν πως μια ακόμη υψηλότερη προσφορά από την καναδική εταιρία θα είναι πολύ δύσκολο να απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Pechiney.

Στην ανακοίνωση-απόρριψη της πρότασης που εξέδωσε η γαλλική Pechiney αναφέρεται πως η νέα πρόταση περιλαμβάνει βελτιωμένους όρους, οι οποίοι ωστόσο ακόμη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική στρατηγική αξία της εταιρίας.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι και μόνο η διάθεση της Pechiney να συζητήσει εκ νέου την πρόταση από την Alcan αποδεικνύει ότι έχει πρόβλημα στο να προσελκύσει κάποιον άλλο αγοραστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v