Απαισιόδοξος για το γερμανικό έλλειμμα ο Βέλτεκε

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Bundesbank, Ερνστ Βέλτεκε, σχετικά με το ότι η Γερμανία θα υπερβεί το όριο του 3% που έχει θέσει η ΕΕ για το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το 2004, παρά τη διαβεβαίωση της γερμανικής κυβέρνησης για το αντίθετο.

Απαισιόδοξος για το γερμανικό έλλειμμα ο Βέλτεκε
Την απαισιοδοξία του για το ότι η Γερμανία θα υπερβεί το όριο του 3% που έχει θέσει η ΕΕ αναφορικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2004, εξέφρασε ο πρόεδρος της Bundesbank, Ερνστ Βέλτεκε.

Αντίθετα, πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε διαβεβαιώσει ότι θα κατορθώσει να ανταποκριθεί στο όριο της ΕΕ.

Από τη Μόσχα όπου βρίσκεται, ο κ. Βέλτεκε σχολίασε πως ”είναι πιθανό η Γερμανία να μην κατορθώσει να πετύχει το στόχο του 3% για το έλλειμμα το 2004”, καθώς τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικονομίας δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από το κοινοβούλιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις του ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα ανακάμψει στο β΄ εξάμηνο, προσθέτοντας ότι αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v