France Telecom: Προσφορά 6,6 δισ. ευρώ για Orange

Δελεαστική προσφορά 6,6 δισ. ευρώ υπέβαλε η France Telecom για την εξαγορά του 13,8% που δεν κατέχει ήδη στην Orange, αποτιμώντας έτσι τη μετοχή της κατά 17,4% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.

France Telecom: Προσφορά 6,6 δισ. ευρώ για Orange
Προσφορά 6,6 δισ. ευρώ υπέβαλε η France Telecom SA, για να εξαγοράσει το υπόλοιπο 13,8% που δεν κατέχει στην Orange.

H σχέση ανταλλαγής ορίζει 11 μετοχές της France Telecom για κάθε 25 της Orange, στην τιμή των 9,94 ευρώ. H προσφορά αντιστοιχεί σε premium της τάξεως του 17,4% με βάση το κλείσιμο της μετοχής της Orange την Παρασκευή.

H υποβολή της προσφοράς λειτουργεί θετικά και για τις δυο εταιρίες, αφού από τη μια πλευρά δείχνει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, France Telecom, βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση για να μπορέσει να ”αντέξει” την εξαγορά, ενώ από την άλλη η Orange ”αξίζει” την εξαγορά της, λόγω των αποτελεσμάτων της.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα η Orange αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2003. Τα κέρδη της εταιρίας στο α΄ εξάμηνο ανήλθαν στα 3,26 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 862 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη της France Telecom άγγιξαν τα 2,4 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 12,2 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Το χρέος του γαλλικού ομίλου, μέχρι και το τέλος Ιουνίου, διαμορφωνόταν στα 49,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v