Ωθηση από Wall και Τεχνολογία για ευρωαγορές

Ώθηση δίνουν στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το μίνι ράλι που σημείωσε χθες η Wall Street, αλλά και το ενδιαφέρον για τον κλάδο των ΜΜΕ, των τεχνολογικών και των τηλεπικοινωνιακών τίτλων. Στα υψηλά 12 μηνών ο CAC-40.

Σε θετικό έδαφος οδηγούν σήμερα τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές τα κέρδη που σημείωσε χθες η Wall Street και που είχαν σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ο δείκτης Nasdaq Composite στα υψηλότερα επίπεδα των 17 τελευταίων μηνών και ο δείκτης S&P 500 στα υψηλά 15 μηνών.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται ο τομέας των ΜΜΕ, μετά την είδηση ότι η Vivendi Universal συμφώνησε να προχωρήσει σε αποκλειστικές συνομιλίες για την πώληση των αμερικανικών της μονάδων ψυχαγωγίας και ΜΜΕ, με την θυγατρικής της General Electric, NBC.

Η προτεινόμενη συμφωνία από την NBC, ύψους 3,8 δισ. δολ, αναφέρει ότι ο γαλλικός όμιλος ΜΜΕ θα διατηρήσει το 20% του ελέγχου του στις αμερικανικές του μονάδες. H νέα εταιρία επίσης θα αναλάβει και το χρέος της Vivendi, ύψους 1,8 δισ. δολ.

Έντονα ανοδικά κινείται και ο τεχνολογικός τομέας, μετά την χθεσινή αναβάθμισή του από την Goldman Sachs σε ”neutral” από ”cautious” στις ΗΠΑ.

Σήμερα η Morgan Stanley αναβάθμισε τον κλάδο των ευρωπαϊκών εταιριών λογισμικού σε ”in- line” από ”cautious” προηγουμένως.

Στην αναβάθμιση της σύστασης της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού για επιχειρήσεις στον κόσμο SAP, σε ”overweight” από ”equal-weight” προχώρησε επίσης η Morgan Stanley αναθεωρώντας προς τα επάνω και την τιμή στόχο της μετοχής κατά 35% στα 125 ευρώ αντίστοιχα.

Mεγαλύτερη όμως ήταν η αναβάθμιση του επενδυτικού οίκου για την Cap Gemini, σε ”overweight” από ”underweight” προηγουμένως.

Στο μικροσκόπιο των αναθεωρήσεων των επενδυτικών οίκων βρέθηκε σήμερα και η Deutsche Telekom, καθώς αναβαθμίστηκε από την Dresdner Kleinwort Wasserstein σε ”add” από ”hold”, με παράλληλη αύξηση της τιμής στόχου στα 14,50 ευρώ από 14 ευρώ προηγουμένως.

Κινητικότητα παρατηρείται και στη μετοχή της L’Oreal, καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών ειδών στον κόσμο, μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε αύξηση κατά 2% στα λειτουργικά του κέρδη για το α΄ εξάμηνο, φτάνοντας στα 1,037 δις. ευρώ από 1,017 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γαλλική αμυντική βιομηχανία Thales, μετά από δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρει ότι η εταιρία υπέβαλε άτυπη προσφορά 500 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της γερμανικής εταιρίας κατασκευής υποβρύχιων, Howaldtswerke Deutsche Werft.

Με κέρδη άνοιξε η μετοχή της Credit Lyonnais, καθώς ευνοήθηκε από την ανακοίνωση ότι τελικώς κατέληξε σε διακανονισμό με την γαλλική κυβέρνηση αλλά και της αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι εξαγόρασε παράτυπα την αμερικανική ασφαλιστική Executive Life το 1991.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 1,12% στις 3.607 μονάδες. Στην αγορά του Παρισιού ο CAC-40 διαμορφώνεται στις 3.402 μονάδες με κέρδη 1,14%, στα υψηλότερα επίπεδα των 12 τελευταίων μηνών. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στην περιοχή των 4.230 μονάδων, με άνοδο κατά 0,57% αντίστοιχα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη ΡΜΙ Υπηρεσιών στην Ευρώπη. Αναλυτές προβλέπουν την ενίσχυση του δείκτη στις 51 μονάδες τον Αύγουστο από 50,2 τον Ιούλιο. Κάθε διαμόρφωση του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες, καταδεικνύει την ανάπτυξη του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v