Ευρωαγορές: Εν αναμονή κατεύθυνσης από Wall Str.

Κατεύθυνση φαίνεται να αναζητούν οι ευρωπαϊκές αγορές και πάλι από τη Wall Street, καθώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής αργίας της αμερικανικής αγοράς επιδόθηκαν σε μίνι ράλι.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης από τη Wall Street βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής αργίας της αμερικανικής αγοράς, επιδόθηκαν σε μίνι ράλι. Αργά το απόγευμα θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα, που με τη σειρά τους θα δώσουν τότε τον τόνο και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο αντιπροσωπευτικός δείκτης του τομέα, ISM αναμένεται να ενισχυθεί τον Αύγουστο στις 53,3 μονάδες από 51,8 τον Ιούλιο. Θετικά θα θεωρηθούν τα στοιχεία, αν ο δείκτης κατορθώσει να διατηρηθεί πάνω από το όριο των 50 μονάδων που καταδεικνύει την ανάπτυξη του τομέα.

Στην Ευρωζώνη θα ανακοινωθούν το μεσημέρι τα στοιχεία για την ανεργία και τον δείκτη τιμών παραγωγού. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανεργία στην περιοχή θα διατηρηθεί στο 8,9% τον Ιούλιο ενώ οι τιμές παραγωγού αναμένεται να ενισχυθούν κατά 0,1% τον ίδιο μήνα μετά από πτώση κατά 0,2% τον Ιούνιο.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο η 2η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γαλλίας, Sanofi Synthelabo. Tα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 14% στα 944 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για τη διαμόρφωσή τους στα 942 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα, η εταιρία αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του 2003 ενώ επίσης ανακοίνωσε και τα σχέδια της για αγορά ιδίων μετοχών ενός δισ. ευρώ.

Κινητικότητα εμφανίζει και η Vivendi Universal SA, καθώς αναμένεται αύριο να ανακοινώσει την πώληση της ψυχαγωγικής της μονάδος στο NBC (που ανήκει στην General Electric), όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Κέρδη σημειώνει και η μετοχή της αλυσίδας ξενοδοχείων Accor μετά την αναβάθμισή της σε ”overweight” από ”equal-weight” από τη Morgan Stanley. O επενδυτικός οίκος αναβάθμισε παράλληλα και την τιμή στόχο της Accor στα 39 ευρώ από 34 προηγουμένως.

Στην αγορά του Παρισιού, αμέσως μετά το άνοιγμα η μετοχή της Alstom εκτινάχθηκε κατά 8% υψηλότερα, καθώς η εταιρία κατόρθωσε να αποφύγει την κατάρρευση με την βοήθεια της γαλλικής κυβέρνησης.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του τομέα των εταιριών κατασκευής ημιαγωγών, καθώς ευνοούνται από τα στοιχεία για τις παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών οι οποίες αυξήθηκαν τον Ιούλιο για 5ο διαδοχικό μήνα.

Mικτή είναι η εικόνα του χρηματοοικονομικού τομέα κυρίως στη Βρετανία. Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσε η κερδοφορία της Schroeders κατά 69% στο α΄ εξάμηνο. Στην υποβάθμιση της Royal Bank of Scotland σε ”equal-weight” από ”overweight” προχώρησε η Morgan Stanley, αναθεωρώντας παράλληλα προς τα κάτω και την τιμή στόχο στις 1,650 πένες από 1,900 προηγουμένως.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.567 μονάδες, με πτώση 0,11%. O CAC-40 στην αγορά του Παρισιού κυμαίνεται στην περιοχή των 3.357 μονάδων, κατά 0,03% χαμηλότερα, ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 4.203 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v