Sanofi Synth: Αύξηση 14% στα κέρδη α΄ εξαμήνου

Αύξηση 14% σημείωσαν τα κέρδη της Sanofi Synthelabo στο β΄ εξάμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η 2η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στη Γαλλία αναβάθμισε παράλληλα και τις προβλέψεις της για τα κέρδη και της πωλήσεις του 2003.

Sanofi Synth: Αύξηση 14% στα κέρδη α΄ εξαμήνου
Σημαντική αύξηση κατά 14% σημείωσε η κερδοφορία α΄ εξαμήνου της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στη Γαλλία Sanofi-Synthelabo SA, χάρη στην ενίσχυση των πωλήσεων του φαρμάκων της Plavix για την αντιμετώπιση της θρόμβωσης και Eloxatin για τη θεραπεία κατά του καρκίνου .

Τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν και έφθασαν στα 944 εκατ. ευρώ ή 1,34 ευρώ ανά μετοχή, από 830 εκατ. ευρώ ή 1,13 ευρώ ανά μετοχή που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και από 942 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο γαλλικός όμιλος αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις του για τους ρυθμούς αύξησης της κερδοφορίας αλλά και των πωλήσεων του φέτος, καθώς στοιχηματίζει στην πολύ καλή πορεία των δύο φαρμάκων που προαναφέρθηκαν.

Η Sanofi προεξοφλεί αύξηση της κερδοφορίας της κατά 20% το 2003, εξαιρουμένων των εκτάκτων αποτελεσμάτων, και πωλήσεις ενισχυμένες κατά 15% περίπου (από 12,8% της προηγούμενης εκτίμησης), δεδομένης όμως της διαμόρφωσης της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,10.

Παράλληλα ανακοίνωσε και τα σχέδιά της για αγορά ιδίων μετοχών, ύψους ενός δισ. ευρώ το 2003, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους τίτλους της, δηλώνοντας όμως ότι η επαναγορά μετοχών δεν πρόκειται να έχει κανέναν αντίκτυπο στα κέρδη/μετοχή της, η οποία από την αρχή του χρόνου έχει υποχωρήσει κατά 9,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v