Περικοπές προσωπικού εξετάζει η Siemens

Το ενδεχόμενο περικοπών προσωπικού εξετάζει η γερμανική Siemens, καθώς η αγορά γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, στην οποία η εταιρία κατέχει πάνω από το 30%, σημειώνει σημαντική επιβράδυνση.

Περικοπές προσωπικού εξετάζει η Siemens
Την πιθανότητα και νέας περικοπής προσωπικού εξετάζει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η γερμανική εταιρία Siemens, ως αποτέλεσμα και της επιβράδυνσης στην αμερικανική αγορά ηλεκτρογεννητριών.

Η Siemens, η κατασκευάστρια του μηχανολογικού εξοπλισμού που παράγει περίπου το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, έκανε γνωστό πως η ζήτηση για γεννήτριες στην Αμερική δεν θα ανακάμψει τα επόμενα χρόνια και συνεπώς δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για τιθάσευση του κόστους.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά ηλεκτρογεννητριών φυσικού αερίου στις ΗΠΑ δέχθηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα μετά τη χρεοκοπία του ενεργειακού γίγαντα Enron, των μειωμένων τιμολογίων ενέργειας και πιστωτικών πιέσεων σε κοινωφελείς εταιρίες.

Σημειωτέον ότι, παρά το πρόσφατο blackout, ο κλάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν αναμένεται να αυξήσει τις παραγγελίες του για εξοπλισμό, καθώς η προσφορά ενέργειας υπερκαλύπτει τη ζήτηση.

Ο υπεύθυνος της παραγωγής ενέργειας της εταιρίας, Klaus Voges, δήλωσε πως η εταιρία ”πρέπει να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα που διαμορφώνονται στις ΗΠΑ”, ειδικά μετά τις σημαντικές επενδύσεις στις οποίες προχώρησε η Siemens στη χώρα από το 1998 μέχρι και πέρσι, καθώς προβλέπεται πως η ζήτηση μέχρι το 2008 θα καλύπτει μόλις το 73% της δυνατότητας παραγωγής της Siemens.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v