Γερμανία: Στα υψηλά 3ετίας η βιομηχανική παραγωγή

Σημαντική βελτίωση παρατηρείται στη γερμανική οικονομία, όπως καταδεικνύεται και από την εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, στα υψηλότερα επίπεδα των 3 τελευταίων ετών.

Γερμανία: Στα υψηλά 3ετίας η βιομηχανική παραγωγή
Για πρώτη φορά μετά από ένα εξάμηνο αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Ιούλιο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των 3 τελευαταίων ετών. Η κατάσταση φαίνεται πως βελτιώνεται σημαντικά στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία ”βυθίστηκε” στην ύφεση στο α΄ εξάμηνο του έτους.

Η λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ανατολικά της χώρας συνέβαλε στην εκτίναξη του ποσοστού της βιομηχανικής παραγωγής κατά 2,4% υψηλότερα τον Ιούλιο, μετά από πτώση 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Η εξασθένηση επίσης της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου από τα υψηλά του 1,1933 στις 27 Μαΐου συνέβαλε και στην αύξηση της παραγωγής.

Αναλυτές ανέμεναν την αύξηση της παραγωγής κατά 0,5% αντίστοιχα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για την παραγωγή αυτοκινήτων στη Γερμανία, η οποία υποχώρησε κατά 31% τον Αύγουστο, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων διαμορφώθηκαν για τον ίδιο μήνα κατά 5% χαμηλότερα.

Η δραματική κάμψη της παραγωγής οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν κλείσει πολλές από τις μονάδες τους τον προηγούμενο μήνα λόγω διακοπών.

Τέλος, ας αναφερθεί ότι δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Γερμανία σχεδιάζει την πώληση ομολόγων ρεκόρ, ύψους 217,5 δισ. ευρώ το 2004. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλέστηκε έγγραφο του προϋπολογισμού της χώρας για το 2004, που ανέφερε τη συγκεκριμένη έκδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v