Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ”διαδικασία” ανάκαμψης οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε προσεκτικές αγορές. Ανοδικό ξεκίνημα προοιωνίζονται τα futures της Wall Street μετά τη χθεσινή ”βύθιση”.

Προσπάθεια να ξεχαστεί η οδυνηρή συνεδρίαση της Τρίτης καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών είτε εταιριών που ικανοποίησαν με τα οικονομικά τους αποτελέσματα είτε κλάδων που έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις.

Θετικό διαφαίνεται και το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς μετά τη χθεσινή ”αιμορραγία”, που οδήγησε τον Dow Jones σε απώλειες 370 μονάδων.

Σαφώς το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων επενδυτών στρέφεται και στις αυριανές συνεδριάσεις των ΕΚΤ και Bank of England, με τη μεν πρώτη να αναμένεται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4%. Αντίθετα, για την BoE η αγορά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 5,25%.

Σε διαδικασία ανάκαμψης ο FTSE 100, ο οποίος ενισχύεται 0,20% στο επίπεδο των 5.883 μονάδων. Σε ανάλογη πορεία ο DAX με άνοδο 0,63% και με διαμόρφωση στις 6.808 μονάδες, ενώ πλησίον του 0,56% ενισχύεται ο CAC στις 4.808 μονάδες.

Σε πορεία ανόδου η μετοχή της France Telecom (2%), καθώς ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών με αύξηση κερδών το 2007 κατά 52%.

Στο 2,2% τα κέρδη για τη μετοχή της Unilever, καθώς η αγορά αναμένει ότι θα ανακοινώσει αύριο ιδιαίτερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου, κυρίως χάρη στις αναδυόμενες αγορές.

Σταθερά πτωτική πορεία για τις μετοχές των Volvo (-5%) και LVMH (-2,5%), καθώς δεν ικανοποίησαν την αγορά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Ανοδικό αναμένεται ότι θα είναι το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street, με τα futures να δείχνουν άνοδο του Dow Jones κατά 0,32%, του Nasdaq πλησίον του 0,33% και του S&P 500 στο 0,40%.

Στο μακροοικονομικό πεδίο αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία του δείκτη παραγωγικότητας δ’ τριμήνου (προσωρινή μέτρηση), καθώς και του κόστους ανά μονάδα εργασίας στο ίδιο διάστημα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις αιτήσεις χορήγησης νέων στεγαστικών δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v