Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2,5 εβδομάδων οι αγορές λόγω deals

Στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 εβδομάδων διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις διεθνείς αγορές και τα αναδυόμενα χρηματιστήρια κάνουν ”ράλι”, χάρη στην έντονη κινητικότητα μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών σε όλες τις ηπείρους.

Στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 εβδομάδων διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις διεθνείς αγορές και τα αναδυόμενα χρηματιστήρια κάνουν ”ράλι”, χάρη στην έντονη κινητικότητα μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών σε όλες τις ηπείρους, που διασκεδάζει τους φόβους για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στα εταιρικά κέρδη και στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,6% στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια και ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών αποκόμισαν κέρδη άνω του 2%. Ο σύνθετος δείκτης CSI 300 στην αγορά της Σαγκάης εκτινάχτηκε 8,13%, με τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2005, μετά την άρση της αναστολής εισαγωγής νέων αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,17% στις 6.039 μονάδες, ο DAX 0,92% στις 7.032 μ. και ο CAC 0,33% στις 4.994 μονάδες στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι πέντε ετών, που ενέπνευσε την Παρασκευή η προσφορά της Microsoft για τη Yahoo!.

Στην Ευρώπη, η Mitchells & Butlers εκτινάσσεται 5,5% σε υψηλό έξι εβδομάδων μετά την προσφορά εξαγοράς από την ανταγωνίστριά της Punch Taverns.

Η βρετανική ITV Plc. και η γερμανική Hochtief αντιδρούν με ράλι 3,7% και 3,9% αντιστοίχως στις φήμες περί προσφορών εξαγοράς.

Η Friends Provident ενισχύεται 1,8% μετά το δημοσίευμα των ”Financial Times” ότι η J.C. Flowers θα κάνει νέα προσφορά για την ασφαλιστική.

Στον αντίποδα, η Ryanair Holdings διολισθαίνει 14% εξαιτίας της προειδοποίησης για μείωση κερδών έως 50% στο έτος που αρχίζει τον Απρίλιο, εξαιτίας των ακριβών τιμών καυσίμων.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο θα ανακοινωθούν σήμερα τα μεγέθη για τις βιομηχανικές παραγγελίες Δεκεμβρίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 2,6% από 1,5% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v