Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αμυντικές μετοχές της UBS

Κατάλογο με εταιρίες από όλο τον πλανήτη που πιστεύει ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς και να υπεραποδώσουν στη διάρκεια της ανάκαμψης κατήρτισε η UBS. Μεταξύ αυτών η Procter & Gamble, η AT&T, η Novartis και η Toyota Motor.

του Jeffrey Palma

από τη στήλη View of the day

Κατάλογο με εταιρίες από όλο τον πλανήτη που πιστεύει ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς και να λάβουν θέση για την ανάκαμψη κατήρτισε η UBS.

”Πρόκειται για εταιρίες σε εύρωστη θεμελιώδη κατάσταση, που τους δίνει την κατάλληλη θέση ώστε να κλέψουν μερίδια αγοράς από τους ανταγωνιστές”, δηλώνει ο κ. Jeffrey Palma, χρηματιστηριακός στρατηγικός αναλυτής της UBS.

”Με αυτήν τη θέση θα έχουν πιο σταθερή εμφάνιση στη φετινή χρονιά και επίσης θα έχουν εξαιρετική υπεραπόδοση στη διάρκεια της ανάκαμψης”.

Ο κ. Palma επέλεξε το αμυντικό χαρτοφυλάκιο μετοχών του με βάση κλαδική αλλά και περιφερειακή.

”Καθώς αντιμετωπίζουμε μια ευρύτερη και βαθύτερη παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και επίμονη χρηματοοικονομική αβεβαιότητα, επιλέξαμε μια πιο αμυντική κλαδική διασπορά, παρά την πλουσιότερη αποτίμησή της”.

Στις μετοχές που επιλέγει περιλαμβάνονται η Procter & Gamble, η AT&T, η Novartis και η Toyota Motor.

Ο κ. Palma επίσης προτιμά τις ΗΠΑ από την Ευρώπη. ”Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν μεγαλύτερα εμπόδια να αντιμετωπίσουν, όπως επιβράδυνση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, μεγαλύτερη υποβάθμιση κερδοφορίας, το ισχυρό ευρώ και την απροθυμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια”.

Είναι ουδέτερος έναντι της Ιαπωνίας και πιστεύει ότι είναι πλέον λιγότερο πιθανή μια υπεραπόδοση των αναδυόμενων αγορών.

Όσον αφορά στο επενδυτικό στιλ, ο κ. Palma δηλώνει: ”Εξακολουθούμε να προτιμούμε τόσο τη μεγαλύτερη έναντι της μικρότερης κεφαλαιοποίησης όσο και την ανάπτυξη έναντι της αξίας”.

© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v