Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία, μέταλλα ωθούν τις ευρωαγορές

Κέρδη εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μια μέρα μετά το εκτεταμένο ράλι ανάκαμψης σε όλες τις διεθνείς αγορές. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθενται οι ελπίδες για διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τα κέρδη των τεχνολογικών εταιριών μετά τα αποτελέσματα της Microsoft.

Κέρδη εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μια μέρα μετά το εκτεταμένο ράλι ανάκαμψης σε όλες τις διεθνείς αγορές.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθενται οι ελπίδες για διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας μέσω του δημοσιονομικού πακέτου στήριξης των 140 δισ. δολ. που ανακοινώθηκε χθες βράδι αλλά και εν όψει πιθανών μειώσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο τίθενται οι τεχνολογικοί τίτλοι μετά την ανακοίνωση εξαιρετικών αποτελεσμάτων τριμήνου από την αμερικανική Microsoft, κάτι που αποτυπώνεται σήμερα στις μετοχές των ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου, όπως η ASML Holding και η Logitech.

Άνοδος και για τις μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εταιρίες όπως η BHP Billiton, με τους τίτλους να ακολουθούν την υψηλότερη τιμή των μετάλλων.

Κέρδη 1,2% καταγράφει ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα βρίσκεται ο CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,06% στις 4.967 μονάδες. Άνοδος 1,18% για τον FTSE 100 στις 5.945 μονάδες ενώ ο DAX 30 κερδίζει 1,86% στις 6.948 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, και τα παράγωγα της αμερικανικής αγοράς εμφανίζονται ανοδικά, υποδηλώνοντας άνοιγμα περί το 0,5-0,6% υψηλότερα για Dow Jones και S&P 500 και κέρδη 1% για τον Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v