Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η αντίδραση στις ευρωαγορές

Συνεχίζεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η διεθνής ανάκαμψη που εκδηλώθηκε και στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ολοκληρώνει το σχέδιο τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας με μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων και κολοσσοί των επιχειρήσεων όπως η Microsoft καταθέτουν πολύ καλή κερδοφορία.

Συνεχίζεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η διεθνής ανάκαμψη που εκδηλώθηκε και στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας. Οι ασιατικές αγορές εμφάνισαν σημαντική άνοδο, με τον δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού να αναρριχάται κατά 4,3% και τον Nikkei να κερδίζει 4,1%.

Εν των μεταξύ το θετικό κλίμα ενισχύεται και από την αμερικανική κυβέρνηση που ολοκληρώνει το σχέδιο τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας με μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων, ενώ κολοσσοί των επιχειρήσεων, όπως η Microsoft, καταθέτουν πολύ καλή κερδοφορία.

Η Scottish & Newcastle ενισχύεται 2% μετά την αποδοχή της προσφοράς της Carlsberg, που άνοιξε με εκτίναξη 5,7% στην Κοπεγχάγη και της Heineken, που ενισχύεται 1,9%.

Ο τεχνολογικός κλάδος αντιδρά ανοδικά στις ευοίωνες προβλέψεις της Microsoft.

Αισθητή είναι η ανάκαμψη και στον κλάδο μεταλλευτικών επιχειρήσεων μετά την άνοδο των τιμών μετάλλων και πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,64% στις 5.972 μονάδες, ο DAX 0,98% στις 6.887 μονάδες και ο CAC 1,5% στις 4.988 μονάδες.

Νωρίτερα, ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού αντέδρασε με αναρρίχηση 4,3%, περιορίζοντας τις ζημίες της εβδομάδας στο 1%, ενώ και το αμερικανικό χρηματιστήριο ανέκαμψε χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v