Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Σχεδόν πλήρης η κάλυψη των αρχικών απωλειών για τις ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες καταγράφονται διαθέσεις σταθεροποίησης, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται τα futures της Wall Street, μετά τη χθεσινή ”βουτιά”.

Σχεδόν πλήρης η κάλυψη των αρχικών απωλειών για τις ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες καταγράφονται διαθέσεις ανάκαμψης, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται τα futures της Wall Street, μετά τη χθεσινή ”βουτιά”.

Η ανάκαμψη αποδίδεται στη διάθεση των επενδυτών να προχωρήσουν σε αγορές στα χαμηλά, όμως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιούν ιδιαίτερα προσεκτικές επιλογές.

Πάντως, ο χρηματοοικονομικός κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με την Allianz να υποχωρεί 2,79%, την Commerzbank στο 2,10%, τη Royal Bank of Scotland στο 1,6%, τη Societe Generale πλησίον του 1,6% και την Barclays στο 1,8%.

Ελεύθερη πτώση για τη μετοχή της New Star Asset Management (-44%), μετά την ανακοίνωση διολίσθησης των υπό διαχείριση κεφαλαίων στο β’ εξάμηνο του 2007.

Παράγοντας, πάντως, στήριξης για τις αγορές –και πιθανώς ο βασικός ”μοχλός” ανάκαμψης της Wall Street– είναι η αναμενόμενη ανακοίνωση από τον κ. George Bush νέων έκτακτων μέτρων για την αμερικανική οικονομία, των οποίων η αξία υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 150 δισ. δολάρια.

Οριακές απώλειες 0,03% για τον DAX 30, ενώ ισχυρή ανάκαμψη καταγράφεται στη λονδρέζικη αγορά, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,21%. Σε θετική τροχιά και ο CAC 40, με άνοδο 0,26%.

Ισχυρά ανοδική αντίδραση δείχνουν για την αμερικανική αγορά τα futures, με προοπτικές ενίσχυσης του Dow Jones κατά 0,82%, ”ολική επαναφορά” για τον Nasdaq με άνοδο 0,92% και ανάλογη πορεία για τον S&P 500 με κέρδη 1,01%.

Στο μακροοικονομικό πεδίο αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν, καθώς και ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v