Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών-futures Wall ενόψει Β.Bernanke

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες μετά την έντονη διολίσθηση των προηγούμενων συνεδριάσεων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κρίσιμη ομιλία του διοικητή της Fed ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, από την οποία αναμένονται ενδείξεις για τα μέτρα εκτόνωσης της κρίσης.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες μετά την έντονη διολίσθηση των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κρίσιμη ομιλία του διοικητή της Fed ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, από την οποία αναμένονται ενδείξεις για τα μέτρα εκτόνωσης της κρίσης.

Ο δείκτης FTSE ανέκτησε το φράγμα των 6.000 μονάδων από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, αλλά το μεσημέρι το λονδρέζικο βαρόμετρο σταθεροποιείται με άνοδο 0,47% στις 5.971 μονάδες. Ο DAX κερδίζει 0,64% στις 7.5192 μονάδες και ο CAC 0,56% στις 5.254 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, το Ρ/Ε του δείκτη Stoxx 600 διαμορφώθηκε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002 στο 11,6 δημιουργώντας αγοραστικές ευκαιρίες. Το Ρ/Ε του δείκτη MSCI World διαμορώθηκε στο 14,7 μετά την χθεσινή διολίσθηση.

Στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη πρωταγωνιστούν οι τράπεζες, με την Barclays να ενισχύεται 3,1% και την UBS 2,4%.

Δυναμική ανάκαμψη εκδηλώνεται και στον τεχνολογικό κλάδο μετά την δήλωση από την γερμανική SAP (+1,1%) ότι δεν προβλέπει πλήγματα στις πωλήσεις εξαιτίας της παγκόσμιας επιβράδυνσης.

Η Alstom καταθέτει ράλι 6,5% μετά την ανακοίνωση παραγγελιών υψηλότερων από τις αναμενόμενες.

Η Logitech International, κορυφαία στον κόσμο στην κατασκευή ποντικιών για Η/Υ, κερδίζει 4,8% μετά την ανακοίνωση αύξησης 42% στα κέρδη του οικονομικού γ’ τριμήνου.

Στον αντίποδα η Novartis υποχωρεί 1,9% εξαιτίας της μείωσης κερδών δ’ τριμήνου στο πλαίσιο δαπανών για περικοπές θέσεων εργασίας.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με συγκρατημένη πτώση, ενώ στα ασιατικά χρηματιστήρια εκδηλώθηκε ανάκαμψη με τον δείκτη Nikkei να κλείνει 2,1% υψηλότερα.

Εξαίρεση στην ασιατική ανάκαμψη ήταν η Κίνα, που αντέδρασε με πτώση 2,6% στα κυβερνητικά μέτρα συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης.

Οι προθεσμιακές γορές προοιωνίζονται ανάκαμψη στο σημερινό άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Εκτός της πολύ σημαντικής ομιλίας του Ben Bernanke, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις ενάρξεις κατασκευής νέων οικιών Δεκεμβρίου, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Philadelphia Fed και τα μεγέθη για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v