Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών –Ανέκτησε τις 6.000 ο FTSE

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση του Ρ/Ε του Stoxx 600 στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002 μετά την έντονη διολίσθηση των προηγούμενων συνεδριάσεων, δημιουργεί αγοραστικές ευκαιρίες. Ο δείκτης FTSE ανέκτησε τις 6.000 μον. από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και κερδίζει 1,16%.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση του Ρ/Ε του Stoxx 600 στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002 μετά την έντονη διολίσθηση των προηγούμενων συνεδριάσεων, δημιουργεί αγοραστικές ευκαιρίες.

Ο δείκτης FTSE ανέκτησε το ψυχολογικό φράγμα των 6.000 μονάδων από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και ενισχύεται 1,16% στις 6.012 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,81% στις 7.532 μονάδες και ο CAC 0,5% στις 5.267 μονάδες.

Ο λόγος τιμής προς κέρδη του δείκτη Stoxx 600, που έχει διολισθήσει 8,8% μέχρι στιγμής στο 2008, διαμορφώνεται στο 11,6 που είναι το φθηνότερο Ρ/Ε από τον Ιανουάριο 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με συγκρατημένη πτώση, καθώς τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της JPMorgan Chase και της Wells Fargo περιόρισαν τις απώλειες.

Ανάκαμψη τιμών εκδηλώθηκε το πρωί και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Nikkei να κλείνει 2,1% υψηλότερα. Εξαίρεση στην ασιατική ανάκαμψη ήταν η Κίνα, που αντέδρασε με πτώση 2,6% στα κυβερνητικά μέτρα συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η Barclays και η UBS πρωταγωνιστούν στην ανάκαμψη των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων, με άνοδο 3,5% και 3,3% αντιστοίχως.

Αισθητή είναι η ανάκαμψη στον τεχνολογικό κλάδο μετά την δήλωση από την γερμανική SAP (+1,4%) ότι δεν προβλέπει πλήγματα στις πωλήσεις εξαιτίας της παγκόσμιας επιβράδυνσης.

Η Alstom καταθέτει ράλι 6,8% μετά την ανακοίνωσε παραγγελιών υψηλότερων από τις αναμενόμενες.

Η Logitech International, κορυφαία στον κόσμο στην κατασκευή ποντικιών για Η/Υ, κερδίζει 3,1% μετά την ανακοίνωση αύξησης 42% στα κέρδη του οικονομικού γ’ τριμήνου.

Στον αντίποδα η Novartis υποχωρεί 1,9% εξαιτίας της μείωσης κερδών δ’ τριμήνου στο πλαίσιο των δαπανών για περικοπές θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v