Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τους κλάδους ενέργειας και εμπορευμάτων, και πιέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα. Η νευρικότητα επιτείνεται.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τους κλάδους ενέργειας και εμπορευμάτων, και πιέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,32% στις 6.246 μονάδες, ο DAX 0,26% στις 7.732 μονάδες και ο CAC 0,16% στις 5.408 μονάδες.

Νωρίτερα το πρωί τα ασιατικά χρηματιστήρια αγνόησαν το θετικό κλείσιμο της Wall Street και διολίσθησαν χαμηλότερα, καθώς επιτείνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της αμερικανικής επιβράδυνσης.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες υψηλότερα, καθώς η Federal Reserve άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Οι πιέσεις συνεχίζονται στον τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη, ειδικά μετά την ανακοίνωση της UBS ότι το 2008 θα είναι πιθανότατα ”δύσκολο γενικά έτος” για τη χρηματοοικονομική βιομηχανία.

Η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των μέταλλων ωθούν υψηλότερα τους κλάδους εμπορευμάτων με κέρδη για τις μετοχές της Total και της BHP Billiton.

Η Deutsche Bank συνέστησε πώληση των μετοχών της L’Oreal (-4,7%) και της Clarins (-2,8%).

Η Unilever αντιδρά με διολίσθηση 6,6% στην υποβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της.

Η Volvo υποχωρεί 1,6% εξαιτίας της υποβάθμισης της σύστασης της Goldman Sachs σε ”ουδέτερη” από ”αγορά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v