Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών μετά την Wall

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο του ”ράλι” στην Wall Street, με το ενδιαφέρον εστιασμένο στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και της Βρετανίας. Ανάκαμψη λιανεμπορίου χάρη στα αποτελέσματα Sainsbury, Metro.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο του ”ράλι” στην Wall Street, με το ενδιαφέρον εστιασμένο στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και της Βρετανίας.



Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,63% στις 6.310 μονάδες, ο DAX 0,42% στις 7.815 μονάδες και ο CAC 0,63% στις 5.469 μονάδες.

Παρατηρείται αισθητή ανάκαμψη του κλάδου λιανικού εμπορίου, μετά την χθεσινή διολίσθηση. Τα αποτελέσματα της J Sainsbury (+6,6%) και της Metro (+5,1%), που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα ”οδηγούν” την ανάκαμψη. Η Praktiker ακολουθεί με άνοδο 4,2%.

Στο επίκεντρο και οι μετοχές της Atos Origin (+4,8%) και της Dassault Systemes (+2,8%), μετά την αναβάθμιση από την Morgan Stanley.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη δύο εβδομάδων στην χθεσινή συνεδρίαση, χαρη στην πρόβλεψη της Hewlett-Packard ότι τα κέρδη θα αντέξουν την οικονομική επιβράδυνση.

Αντιθέτως, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν αισθητά χαμηλότερα, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό της Credit Suisse ότι η αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ θα ”περάσει” και στις αγορές της Ασίας, πλήττοντας κυρίως την οικονομία της Ιαπωνίας.

Οσον αφορά τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών περιμένουν διατήρηση σταθερών επιτοκίων από την ΕΚΤ και την ΒοΕ, αν και διακρίνεται πιθανότητα η βρετανική τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου της στερλίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v