Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές οι ευρωαγορές λόγω Wall και M&S

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ισχυρής πτώσης τιμών στην Νέα Υόρκη αλλά και των απογοτευτικών πωλήσεων της Marks & Spencer (-16%).

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ισχυρής πτώσης τιμών στην Νέα Υόρκη, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,87% στις 6.300 μονάδες, ο DAX 0,12% στις 7.840 μονάδες και ο CAC 0,67% στις 5.457 μονάδες.

Εντονες πιέσεις ασκεί στον βρετανικό δείκτη η ανακοίνωση της Marks & Spencer, για την πρώτη πτώση πωλήσεων σε 2,5 χρόνια.

Η μετοχή της Marks & Spencer διολισθησε 16% και ο υπόλοιπος κλάδος εμπορίου στην βρετανική αγορά ακολουθεί, με πτώση 5,2% για την Next και 2% για την Carphone Warehouse. Επιπροσθέτως στην M&S, ανακοινώθηκε πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην βρετανική οικονομία.

Εντονες πτωτικές τάσεις επικρατούν και στον κλάδο τηλεφωνίας, μετά την προειδοποίηση της ΑΤ&Τα, η οποία υπέστη χθες στη Νέα Υόρκη τις μεγαλύτερες απώλειες πέντε ετών. Η Deutsche Telekom διολισθαίνει 1,3% και η BT Group 3,4%.

Στον αντίποδα, ανοδικές τάσεις διατηρούν οι μεταλλευτικοί τίτλοι, μετά τα νέα ρεκόρ πολυτίμων και βασικών μετάλλων.

Η Wall Street υπέστη χθες έντονες πιέσεις εξαιτίας των δυσμενών στοιχείων για την αγορά ακινήτων, της προειδοποίησης της ΑΤ&Τ ότι η πιστωτική κρίση θα ασκήσει πιέσεις στα έσοδα του κορυφαίου τηλεφωνικού ομίλου και την φήμη χρεοκοπίας της Countrywide Financial.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αντιστάθηκαν στις πτωτικές τάσεις και τερμάτισαν το πρωί σε υψηλότερα επίπεδα επί το πλείστον, χάρη στην νέα αισθητή άνοδο των κλάδων εμπορευμάτων και μετάλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v