Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αμυντική” ανάκαμψη ευρωαγορών

Ανακάμπτουν τα διεθνή χρηματιστήρια, χάρη σε αγορές μεταλλευτικών επιχειρήσεων και αμυντικών κλάδων, όπως οι τηλεφωνικές επιχειρήσεις. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ανακάμπτουν τα διεθνή χρηματιστήρια, χάρη σε αγορές μεταλλευτικών επιχειρήσεων και αμυντικών κλάδων, όπως οι τηλεφωνικές επιχειρήσεις.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης MSCI World ενισχύεται 0,2%, έχοντας χάσει 3,3% της αξίας του στις τέσσερις πρώτες συνεδριάσεις του έτους, εξαιτίας ανησυχιών για διολίσθηση της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση.

Αυτές οι ανησυχίες έχουν αναβαθμίσει την προοπτική να προχωρήσει η Fed σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά 0,50 μονάδες μέσα στον μήνα.

Η ΕΚΤ και η Bank of England αναμένεται να κρατήσουν σταθερά τα επιτόκια στις 10 Ιανουαρίου.

Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,5%, ο FTSE 0,6% και ο CAC 0.8%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μεταλλευτικές εταιρείες χάρη στην ανάκαμψη των τιμών των βιομηχανικών μετάλλων.

Ανοδικά κινείται και ο αεροπορικός κλάδος μετά τα ευοίωνα μεγέθη της Air France-KLM.

Η μετοχή της Bear Stearns ενισχύεται στις συναλλαγές στη Φρανκφούρτη μετά τις φήμες ότι θα παραιτηθεί ο διευθύνων σύμβουλός της και της Starbucks κερδίζει μετά την επαναφορά του πρώην προέδρου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Κατά τα λοιπά, στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθούν σήμερα στοιχεία λιανικών πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο, καθώς και τα μεγέθη για τις πωλήσεις κατοικιών Νοεμβρίου και την καταναλωτική πίστη του ίδιου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v