Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται και ο CEO της Bear Stearns

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bear Stearns, κ. James Cayne, σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του χρηματιστηριακού ομίλου εξαιτίας της διολίσθησης της μετοχής της επιχείρησης, στον απόηχο των τεράστιων ζημιών από την κατάρρευση του subprime.

Παραιτείται και ο CEO της Bear Stearns
Ο διευθύνων σύμβουλος της Bear Stearns, κ. James Cayne, σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία του χρηματιστηριακού ομίλου εξαιτίας της διολίσθησης της μετοχής της επιχείρησης, στον απόηχο των τεράστιων ζημιών από την κατάρρευση της αγοράς υψηλού κινδύνου στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Ο 73χρονος Cayne έχει αρχίσει να ενημερώνει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι θα παραιτηθεί από CEO και θα παραμείνει πρόεδρος του Δ.Σ. της νεοϋρκέζικης εταιρίας. Αναμένεται να τον διαδεχτεί ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Alan Schwartz.

Η παραίτηση Cayne θα ακολουθήσει την αποχώρηση του Charles Prince από τη Citigroup και του Stan O’Neal από τη Merrill Lynch, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης.

Οι ζημίες 854 εκατ. δολ. που ανακοίνωσε η Bear Stearns στο δ’ τρίμηνο ήταν οι πρώτες στην ιστορία της. Η μετοχή της 5ης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής των ΗΠΑ διολίσθησε 53% στην περυσινή χρονιά, περισσότερο από οποιασδήποτε ανταγωνίστριάς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v