Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Ασία με τη ”βοήθεια” της Goldman Sachs

Επιστροφή σε πτωτική πορεία για τις ασιατικές αγορές, με τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία να βρίσκονται στο προσκήνιο, ενώ σημαντικό ”βαρίδι” αποτελεί και η υποβάθμιση της πρόβλεψης της Goldman Sachs για τον ιαπωνικό κλάδο real estate. Στο 1,45% οι απώλειες για Nikkei.

Επιστροφή σε πτωτική πορεία για τις ασιατικές αγορές, με τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία να βρίσκονται στο προσκήνιο, ενώ σημαντικό ”βαρίδι” αποτελεί και η υποβάθμιση της πρόβλεψης της Goldman Sachs για την ιαπωνική οικονομία.

Σε χαμηλό 17 μηνών η μετοχή της Mitsubishi Estate, μετά την πρόβλεψη της Credit Suisse ότι η αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ θα ”περάσει” και στις αγορές της Ασίας, πλήττοντας, κατά κύριο λόγο αυτή της Ιαπωνίας. Στο 1,45% οι απώλειες για Nikkei.

”Οι επενδυτές προχωρούν σε μείωση θέσεων στον κλάδο real estate”, τονίζει ο Hitoshi Yamamoto, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 5,5 δισ. δολαρίων στην Fortis Asset Management.

Σε πορεία υποχώρησης και ο MSCI Asia Pacific, ο οποίος αποδυναμώνεται κατά 1,2%, με τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων και εταιρειών real estate να δέχονται τα ισχυρότερα πλήγματα.

Σε ανάλογη τροχιά και η αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v