Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ελεύθερη πτώση η Ασία, πλην Χονγκ Κονγκ

Με τις χειρότερες των διαθέσεων επέστρεψαν οι επενδυτές στην αγορά του Τόκιο, με αποτέλεσμα ο δείκτης Nikkei να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 4,03%, ακολουθώντας το γενικό κλίμα στην Ασία. Εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng ενισχύεται 1,95%.

Οι ασιατικές αγορές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, πιεζόμενες από τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και κατασκευαστών ηλεκτρονικών ειδών για καταναλωτές, καθώς οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ διατηρούνται στο προσκήνιο.

Σε ελεύθερη πτώση η αγορά του Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί 4,03%.

Σε χαμηλό έξι ετών η μετοχή της Nissan (-9,2%), ενώ ισχυρή πτώση καταγράφεται και για τη μετοχή της Sony (-6,6%), με αποτέλεσμα ο ευρύτερος δείκτης της ιαπωνικής αγοράς Topix (-4,3%) να έχει το ”χειρότερο ξεκίνημα” για νέο έτος στην ιστορία του.

Στον αντίποδα βρίσκεται το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στηριζόμενο κατά κύριο λόγω στις μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, όπως αυτές των PetroChina (6,1%) και CNOOC (5,3%). Σε υψηλό τεσσάρων ετών διαμορφώνεται ο δείκτης Hang Seng με κέρδη 1,95%.

Σε πτωτική τροχιά και ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia Pacific, ο οποίος υποχωρεί 1,4%, σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες από τις 17/12. Ο δείκτης κλείνει την εβδομάδα με πτώση 0,5%.

Μεικτή εικόνα υποδεικνύουν για τις ευρωπαϊκές αγορές τα futures, βάσει των στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, όπου ο DAX υποχωρεί 0,64%, με τον CAC 40 να σημειώνει οριακές απώλειες στο 0,08%, ενώ αντίθετα ο FTSE 100 ενισχύεται 0,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v