Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το ράλι στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδος, για μία ακόμη συνεδρίαση, στο σύνολο των ασιατικών αγορών, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να ”λάμπουν” ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των τιμών χαλκού. Κέρδη 1,62% για MSCI Asia Pacific. Αργία στο Τόκιο.

Ισχυρή άνοδος, για μία ακόμη συνεδρίαση, στο σύνολο των ασιατικών αγορών, με τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων να ”λάμπουν” ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των τιμών χαλκού.

Σημαντική ώθηση για τις μεταλλευτικές εταιρείες και η ανακοίνωση ότι οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές θα δέσουν καταλυτική ημερομηνία για την προσφορά εξαγοράς της Rio Tinto από την BHP Billiton.

Στο 1,6% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia Pacific, με το σύνολο των 10 κλαδικών δεικτών που τον απαρτίζουν να καταγράφουν κέρδη, ενώ ο δείκτης έχει ενισχυθεί 31% από τις αρχές του έτους.

Ακόμη και η αργία στην ιαπωνική αγορά, μία από τις σημαντικότερες στην ευρύτερη περιοχή, δεν φαίνεται να μειώνει τη διάθεση των επενδυτών για αγορές.

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις και στον κλάδο τεχνολογίας, μετά τα θετικά αποτελέσματα κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, όπως οι Research In Motion, Oracle και Qualcomm.

Σταθερά σε τροχιά ράλι το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να σημειώνει κέρδη 1,82%, ενώ στο 1,23% ενισχύεται ο βασικός δείκτης στην αγορά της Αυστραλίας ASX.

Θετική πορεία προοιωνίζουν τα παράγωγα των ευρωπαϊκών αγορών, με τη γερμανική, όμως, να μην λειτουργεί λόγω αργίας. Στο 1,51% τα κέρδη για FTSE 100 και στο 1,66% για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v