Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκρηξη ανόδου στις ασιατικές αγορές

Με τον καλύτερο τρόπο ”κλείνουν” τη χρηματιστηριακή εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, βοηθούμενες, κατά κύριο λόγο, από μετοχές τεχνολογικών ομίλων. Στο 1,50% τα κέρδη για τον Nikkei.

Με τον καλύτερο τρόπο ”κλείνουν” τη χρηματιστηριακή εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, βοηθούμενες, κατά κύριο λόγο, από μετοχές τεχνολογικών ομίλων.

Ανοδική πορεία και για τις μετοχές ασφαλιστικών ομίλων, μετά την αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, με την China Life να καταγράφει άνοδο 2,9%.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών Qualcomm και Oracle, μοιάζουν να αποδεικνύουν ότι η πρόσφατη υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών ήταν υπερβολική, εάν τουλάχιστον συγκριθεί με την πορεία κερδοφορίας κορυφαίων εταιρειών.

Στο 0,80% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia Pacific, ο οποίος από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί 9%, ήτοι με το χαμηλότερο ρυθμό της τελευταίας πενταετίας.

Κέρδη 1,50% για τον Nikkei, ο οποίος διαμορφώνεται στις 15.205,16 μονάδες, ενώ πραγματικό ράλι για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 2,37%.

Θετική εικόνα εμφανίζουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει των στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 0,24%, τον CAC 40 στο 0,25% και τον FTSE 100 πλησίον του 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v