Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετήσια άνοδος 12% του δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού

Ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, βοηθώντας τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού να ολοκληρώσει το πέμπτο συνεχόμενο έτος κερδών. Με άνοδο 12%, πρόκειται πάντως για τη χρονιά του δείκτη μετά το 2002.

Ενισχύθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, βοηθώντας τον ασιατικό δείκτη MSCI να ολοκληρώσει το πέμπτο συνεχόμενο έτος κερδών, καθώς διαφαίνεται ότι η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια στο νέο έτος, προκειμένου να υποστηρίξει την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,8% ολοκληρώνοντας την χρονιά με συνολική άνοδο 12%.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 1,2% αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των ασιατικών χρηματιστηρίων που λειτουργούν σήμερα. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ σημείωσε φέτος την καλύτερη απόδοση από το 1999 με τον δείκτη Hang Seng να ολοκληρώνει το έτος με άνοδο 39%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Νοτίου Κορέας, των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας, του Βιετνάμ και της Ταϊλάνδης παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

Το χρηματιστήριο του Πακιστάν υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες ενός έτους στην πρώτη συνεδρίαση μετά την δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Benazir Bhutto. Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της χώρας διολίσθησε 4,6%, μειώνοντας τα κέρδη των μετοχών στο σύνολο της φετινής χρονιάς στο 40%.

Οι ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να διολισθήσει σε ύφεση εξαιτίας των διογκούμενων προβλημάτων στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου περιόρισαν την άνοδο των ασιατικών μετοχών στην χρονιά που κλείνει.

Τα κέρδη του MSCI Ασίας Ειρηνικού στο 2007 είναι τα μικρότερα μετά την διολίσθηση 9,8% που είχε σημειωθεί το 2002.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν την συνεδρίασης της Παρασκευής με μικτή εμφάνιση.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτή εικόνα στο άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v